Verjaardagsvragen

Verjaardagsvragen :

Als uitvaartverzorger krijg je op verjaardagen met verschillende vragen te maken.Veel mensen die iets meegemaakt hebben bij de uitvaart van een bekende of familielid. Ook de nodige “broodje aap” verhalen blijven terugkomen.

Wanneer uitvaartwensen ter sprake komen is een andere reactie : “Het maakt MIJ niet uit, IK ben er toch niet meer”. Op zo’n moment stel ik nog wel eens de vraag : “Hoe weten jouw nabestaanden dat dan ?“

Helaas maak ik nog vaak mee dat na het overlijden van een dierbare, nabestaanden geen idee hebben wat de wens van de hun dierbare eigenlijk is. “Hij/ zij had het er wel eens over… maar wat hij of zij nou echt zou willen ?”

Op het moment van bespreken zit eigenlijk niemand te wachten om vragen over uitvaartverzekering, kist, kleding en opbaring te beantwoorden.

Het boekje ‘Wensen voor later’ is bedoeld om nabestaanden die met een overlijden te maken hebben op dat moment te ontzorgen. Zodat zij juist dan meer tijd overhouden voor elkaar. De overledene heeft belangrijke zaken genoteerd en daar draagt Uitvaartverzorging Emans zorg voor.

“Dus dat ze het allemaal zelf mogen weten maar dat ik wel mini-fricandellen i.p.v. cake wil kan ik dus ook in dat boekje schrijven ?” “Uiteraard…” “ Oh, nou dan schrijf ik ook meteen de muziek erbij en dat jullie”, met een glimlach glurend naar zijn vrienden,”mij de aula in mogen dragen. Maar wees niet bang dat duurt nog heel lang” besluit hij met een knipoog.

Het nieuwe (uitvaart)wensenboek kunt u downloaden via de website www.uvemans.nl of opvragen via 023 – 56 11 7 29, ik stuur u dan kosteloos een exemplaar toe.

 

Uitvaartverzorging Emans – Niet loslaten, anders vasthouden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven