Uitvaartverzekering

U bent verzekerd. U bepaalt dus ook ZELF hoe uw uitvaart/ afscheid er uit komt te zien.. U heeft daar volledig de vrije keuze in.

Wanneer een uitvaartverzekering ter sprake komt, als dat al gebeurd, gaat het vaak over zaken waar je niet graag over nadenkt. Het hebben van zo’n verzekering zorgt voor een stuk(je) zekerheid dat op het “het moment van” financiële mogelijkheden zijn om zaken te regelen. Er bestaan verschillende soorten verzekeringen met daarbij horende dekkingniveaus.

Bij het bepalen van de voor jou geschikte verzekering is het dus goed te weten wat voor jou belangrijk isen of dit wel aansluit op jouw wensen. 

Naast de uitvaart/ overlijdensverzekering is het ook de overweging waard een zogenaamde overlijdensrisico-verzekering af te sluiten. Deze verzekering keert uit wanneer (plotseling) een inkomen wegvalt door overlijden. Er wordt dan eenmalig een bedrag uitgekeerd om kosten zoals hypotheek en huur op te vangen. Zo blijven jouw nabestaanden niet met een extra financiële zorg achter. Let bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering wel op dat er een looptijd wordt gehanteerd. Deze verzekering vervalt na het verstrijken van de periode. Dit in tegenstelling tot een uitvaart/ overlijdensverzekering welke geen einddatum heeft en dus altijd uitkeert. Houd hierbij de indexering aan de hand van de inflatie en veranderende prijzen in de gaten. 

Er bestaan 2 meest voorkomende type uitvaart/ overlijdensverzekeringen. De natura-uitvaartverzekering en de kapitaal-uitvaartverzekering. Hieronder leest wat deze per stuk inhouden en waarin zij verschillen.

Kapitaal uitvaartverzekering

  • Uw nabestaanden hebben volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Dit bedrag hoeft niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart. Er is dus ook vrijheid in keuze over hoe de uitvaart wordt ingericht.
  • Er is volledige vrijheid over de keuze van een uitvaartverzorger.
  • De hoogte van het verzekerd bedrag kan vooraf bepaald worden.  
  • In sommige gevallen kan het voorkomen dat de hoogte van het uitgekeerde bedrag op het moment van overlijden niet voldoende blijkt te zijn om de wensen in te vullen. Uw nabestaanden zullen dan de rest van het bedrag aan moeten vullen. bij moeten betalen. Zeker bij lang geleden afgesloten (kapitaal)uitvaartverzekeringen kan dit het geval zijn.

Natura uitvaartverzekering

  • U bent verzekerd voor een vooraf afgestemd pakket. Hier vallen zaken onder als type uitvaartkist, rouwauto, begraafplaats/ crematorium, rouwdrukwerk tot max aantal, en soms ook catering.  
  • Nabestaanden hoeven zich minder druk te maken over het regelen van zaken en het nemen van beslissingen.
  • Omdat het een pakketverzekering is, krijg je in principe een uitvaartverzorger toegewezen. Wilt u toch door een andere partij de uitvaart laten verzorgen, dan wordt staat daar een bepaald bedrag tegenover. Deze vallen meestal lager uit.  
  • Ook al worden niet alle diensten uit het pakket afgenomen. Er zal geen geld worden uitgekeerd.

Bent u benieuwd of u goed verzekerd bent? Neem vrijblijvend contact op en we kijken het direct voor u na :

023-56 11 7 29

Scroll naar boven